Groep 1-2

Welkom in groep 1-2 

 

In groep 1-2 werken we thematisch met lessen uit de methode ‘Onderbouwd’.

Onderbouwd

Met behulp van de handpoppen die in de ‘Lettervilla’ of ‘Rekenflat’ wonen, bieden we de kinderen taal- en rekenactiviteiten aan.

Elke handpop staat voor een eigen ontwikkeldoel, zoals;

  • Arie de Letterkanarie Arie leert de kinderen de letters.
  • De aapjes Hak en Plak Hak en Plak leren de kinderen woorden en zinnen hakken en plakken.
  • Mien de Meetmuis Mien leert de kinderen alles over meten
  • Tante Truus Truus houdt van netjes en leert de kinderen onder andere seriëren en sorteren.

Zo heeft elke handpop zijn eigen doel, dat voor de kinderen herkenbaar is.

Onderbouwd  Letterflat  Rekenflat

 

Per week maken de kinderen 2 werkjes. Een knutselwerkje en een werkje met ontwikkelingsmateriaal. De kinderen plannen dit, samen met de juf, in op het planbord. Ze kiezen zelf op welke dag ze het werkje willen maken.

Planbord

Elke dag, na de kring, kijken wie er een werkje moet maken. De kinderen die geen werkje hoeven te maken, mogen dan op het kiesbord aangeven wat zij willen doen. Lekker spelen in de huishoek, de bouwhoek, rekenen in de rekenhoek, een spelletje uit de kast, tekenen of iets anders.

Kiesbord  Bouwhoek  Huishoek  Spellenkast

Vanaf maart begint groep 2 alvast met voorbereidend werk voor groep 3.

 

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de sociale ontwikkeling van de leerling door onder andere de methode Kwink. De activiteiten van Kwink richten zich op het wederzijds vertrouwen, weerbaarheid en sociale vaardigheid op school en in de klas.

Kwink

 

Twee keer in de week krijgen de kinderen bewegingsonderwijs van een vakleerkracht. We maken dan gebruik van ons mooie, grote schoolplein of het speellokaal met diverse gymtoestellen.

Speellokaal

 

Peuterochtenden

Als je bijna 4 bent, mag je al bijna naar de basisschool. Om de overgang van peuterschool naar kleuterklas zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij eens in de maand een leuke peuterochtend. Dit is op een donderdag van 10 tot 12 uur en papa, mama of de oppas mogen er gezellig bij blijven. Zo kan je kijken hoe het er aan toe gaat in onze groep 1-2 en kan je alvast een beetje wennen.

Peuterochtend

 

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is juf Meggy in de groep (meggy.soer@wolderwijs.nl) en op woensdag zijn juf Saskia (saskia.deboer@wolderwijs.nl) en juf Annegré in groep 1-2.

 

Mochten jullie vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op.

Welkom in groep 1-2
Lees verder