Groep 1-2-3

WELKOM IN GROEP 1-2-3

Op het moment dat uw kind de leeftijd van vier jaar heeft bereikt, mag hij/zij naar school. Vier jaar is een grote mijlpaal in het leven van uw kind. Dan stapt uw kind in de wereld die basisschool heet. Uw kind krijgt op obs de Wezeboom de kans om stapje voor stapje te wennen aan de nieuwe omgeving. Met wennen bedoelen wij: indrukken opdoen van de klas en de nieuwe omgeving. Natuurlijk mag uw kind voordat hij/zij vier jaar wordt al wat dagdelen op visite komen om zo een beetje vertrouwd te raken met de klas, de andere kinderen en de juf. De dag na de vierde verjaardag mag uw kind de hele dag naar school. Veel kinderen bezoeken de peuterschool voorafgaand aan de basisschool.

Het is voor veel ouders herkenbaar dat een kind zo rond het vierde jaar toe is aan een nieuwe uitdaging. Onze school biedt het kind daarvoor alle kansen. In groep 1 en 2 mag uw kind zingen, springen, knutselen en kleuren... en tijdens dit spel leert uw kind ongelooflijk veel. Natuurlijk betrekt de school U bij de ontwikkeling van uw kind. Ook wordt u betrokken bij de verschillende activiteiten. Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met obs de Wezeboom. U kunt ons bereiken via: meggy.soer@wolderwijs.nl.

Groep 12  Groep 12  Groep 12  Groep 12 

Groep 12  Groep 12  Groep 12  Groep 12

 

Groep 3: 

De overgang van groep 2 naar groep 3 is voor veel kinderen een hele grote. Maar ook een stap waar ze echt aan toe zijn. In onze groep 1-2-3 is deze overgang minimaal. Ze hebben nog veel contact met de kleutergroep en na het leren is er dan ook nog veel tijd voor lekker spelen en ontspannen.

Een aantal dingen die de kinderen in groep 3 leren zijn:

Lezen en spellen (methodiek: Zo leren kinderen lezen en spellen).

Rekenen (methode: De wereld in getallen).

Zelfstandig werken.

Gymmen in de grote gymzaal.

- Schrijven (methode: Klinkers).

Daarnaast is er veel ruimte voor "leuke" dingen. Zo hebben we ook tekenles, muziekles, handvaardigheid, we kijken huisje boompje beestje, we gaan naar voorstellingen en nog veel meer. 

Kortom: Groep 3 is hartstikke leuk!

U kunt ons bereiken via: meggy.soer@wolderwijs.nl.

Afbeelding verwijderd.Boeken

 

Welkom in groep 1-2-3
Lees verder