ONZE SCHOOL

School  School

Obs de Wezeboom staat in het dorp Oosteinde aan de Schoolstraat. Op de gevel van onze school ziet u een mooi mozïek: ons logo.

Logo  Logo  Logo

De Schoolstraat is goed bereikbaar, zowel lopend, als met de fiets of met de auto. Het gebouw bestaat uit vier lokalen, een speellokaal voor groep 1-2, een gemeenschappelijke hal met bibliotheek, een personeelskamer, een directeurskamer, een IB-ICT kamer, diverse verbindingsruimtes en magazijnen. Er is ook een invalidentoilet en douche aanwezig. De school beschikt over een grote speelplaats met een aantal speeltoestellen. De speeltoestellen zijn in het beheer van de speeltuinvereniging 'Oenze Speulplekke'.

VERKEER

Op school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen veilig naar school en naar huis kunnen.  Er bestaat ook een mondelinge afspraak dat wij bij aanvang van school en bij het naar huis gaan van de Schoolstraat een eenrichtingsstraat hebben gemaakt. Dit om het overzicht te bewaren en alle leerlingen veilig de weg op te laten gaan. Ouders gaan dan vanaf de Wolddijk de Schoolstraat in zodat er geen onveilige situaties ontstaan.

Om de leerlingen de verkeersregels en veilig gedrag aan te leren werken wij in groep 1-2 aan de hand van thema’s. De groepen 3 t/m 8  werken wij uit de methode Wegwijs. Verkeer kun je niet alleen leren uit een boekje, maar moet ook buiten in de praktijk geoefend worden. Daar waar mogelijk gaan wij ook met de leerlingen naar buiten.

Het team werkt nauw samen met de verkeersouder. Samen wordt ervoor gezorgd dat verkeer op de agenda blijft staan. In 2017-2018 hebben wij het Drentse Verkeersveiligheidslabel (DVL) gehaald.

BEREIKBAARHEID

De directeur van onze school is Chantal Jurjens. Verder werken er 9 leerkrachten; juf Marjolein (1-2) (inval; juf Ina), juf Evelien (1-2) juf Janneke (3-4) en juf Merel, juf Marchien (5-6), juf Saskia (5-6), juf Natasja (7-8) en juf Rianne (7-8), meester Dennis (vakdocent gym). De intern begeleider van onze school is Saskia de Boer. U kunt ons bereiken via telefoon en mail (zie Contact).

SCHOOLTIJDEN EN AANWEZIGHEID

Schooltijden:

08.30 - 14.00 uur: maandag, dinsdag, woensdag (groep 1-4 tot 12.00 uur), donderdag en vrijdag

Schooltijden en aanwezigheid:

Groep 1-2: Maandag: juf Evelien, dinsdag: juf Evelien, woensdag: juf Ina, donderdag: juf Evelien, vrijdag: juf Ina

Groep 3-4: Maandag: juf Janneke, dinsdag: juf Janneke, woensdag: juf Merel, donderdag: juf Janneke, vrijdag: juf Merel

Groep 5-6: Maandag: juf Marchien, dinsdag: juf Marchien, woensdag: juf Marchien, donderdag: juf Saskia, vrijdag: juf Saskia

Groep 7-8: Maandag: juf Natasja, dinsdag: juf Natasja, woensdag: juf Rianne, donderdag: juf Rianne, vrijdag: juf Rianne

Aanwezigheid aanspreekpunten:

Dinsdag en donderdag: Chantal Jurjens (directie)

Directie

Dinsdag en woensdag: Saskia de Boer (Intern begeleider)

Vrijdag: Natasja Nijland (locatiecoördinator)

IB

1 Dagdeel in de week: Lammie Lubbers (administratie)

1 Dag in de week: Albert Hester (conciërge)

Vakantieregeling 2019/2020

Herfstvakantie                        21 oktober 2019 t/m 25 oktober 2019

Kerstvakantie                         23 december 2019 t/m 3 januari 2020

Voorjaarsvakantie                  17 februari 2020 t/m 21 februari 2020

Goede Vrijdag + Pasen         10 april 2020 t/m 13 april 2020

Koningsdagmaandag             27 april 2020

Meivakantie                            27 april 2020 t/m 1 mei 2020

Bevrijdingsdag                       dinsdag 5 mei 2020

Hemelvaart                            21 mei 2020 t/m 22 mei 2020

Pinksteren                             1 juni 2020

Zomervakantie                       6 juli 2020 t/m 14 augustus 2020

Wolderwijsdag                               27 oktober 2019

Studiedagen leerkrachten IPC      22 augustus 2019, 6 januari 2020, 6 mei 2020

vakantie

Gymnastiek (Sporthal Ruinerwold)

Woensdag en vrijdag

Groep 3-4-5-6:  8.45 uur tot 9.30 uur (vertrek school 8.30 uur)

Groep 7-8:        9.30 uur tot 10.15 uur (vertrek school 9.15 uur)

Groep 1-2:        10.30 uur tot 11.15 uur (in het speellokaal)

Het vervoer gaat per bus (Boerhof Reizen - Meppel).

Zwemmen (onder voorbehoud, Zwembad Engeland te Ruinen): Dit vindt plaats in de periode mei/juni.

Dag en tijdstip nog niet bekend.

Het vervoer gaat per bus (Boerhof Reizen - Meppel).

MEER INFORMATIE OVER ONZE SCHOOL VINDT U IN ONZE SCHOOLGIDS